Welkom Reiki Contact Links Blog

Sanchara Shanti © 2015

Webdesign Fred Foxen

Wat is Reiki

Reiki is een begrip dat uit Japan afkomstig is en het beschrijft de Kosmische Levenskracht: de universele energie die in al wat leeft aanwezig is, en alle ruimte om ons heen vult. Reiki is de kracht en de energiebron die alles laat groeien en ons allen in leven houdt.

Het begrip Reiki bestaat uit 2 delen of karakters: Rei en Ki.

Rei betekent universele energie, en Ki betekent de persoonlijke levenskracht.


Iedereen wordt geboren met deze Kosmische Levenskracht. Bij onze geboorte is de verbinding met deze Kosmische Levenskracht nog optimaal omdat wij dan nog niet gevormd zijn  door pijn, verdriet, woede, stress, gekwetstheid, en verwachtingen van anderen naar ons toe. Zo werden wij van jongs af aan in meer of mindere mate in een keurslijf gedwongen en hebben wij allemaal een of meerdere systemen ontwikkeld om te kunnen overleven. Negatieve ervaringen en gevoelens werden verdrongen en diep weggestopt in ons zelf. Deze negatieve ervaringen zijn in ons energielichaam opgeslagen als negatieve energieën, die blokkades in ons energiesysteem kunnen veroorzaken en uiteindelijk kunnen leiden tot ziekte (zowel lichamelijk als geestelijk).


Door de overdracht van Reiki-energie wordt de eigen geneeskracht van lichaam en geest weer aangesproken, waardoor beiden weer in evenwicht kunnen komen.

Reiki bevordert het energie-evenwicht en versterkt de levenskracht.

Reiki zorgt ervoor dat blokkades in ons energiesysteem worden opgeheven, het bevordert het loslaten van emoties, werkt op ziekte oorzaken in, en verruimt het bewustzijn.

Reiki werkt zowel op lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel niveau.
Noot: met dank aan het Neocentrum.