Welkom Reiki Contact Links Blog

Sanchara Shanti © 2015

Webdesign Fred Foxen

Reiki Effecten

De effecten van een Reiki-behandelingDe effecten van het toedienen van kosmische, universele Reiki-energie zijn van velerlei aard en leiden tot een verhoging van het algehele niveau van welbevinden. De energie is werkzaam op alle niveaus van zijn: zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel.


Genoemd kunnen worden de volgende effecten:

Genezing in zijn totaliteit

Inwerking op de ziekte-oorzaak

Versterking van de levenskracht

Bevordering van het energetisch evenwicht

Vermindering van stress

Verruiming van het bewustzijn

Bevordering van het loslaten van emoties

Verhoging van de creativiteit


Reiki ondersteunt degene die behandelt wordt bij datgene wat op dat moment (voor hem of haar) het belangrijkste is.


Ontspanning

Een Reiki-behandeling geeft in eerste instantie een diepe ontspanning.

Een gevolg daarvan kan zijn dat de cliënt in slaap valt (terwijl het helend effect zijn werking doet) maar  ontspanning kan zich ook uiten op andere manieren (b.v. lachen, huilen e.d.).

Een Reiki-behandeling zorgt ervoor dat blokkades losgelaten kunnen worden.

Deze blokkades zijn vaak veroorzaakt door traumatische en onplezierige gebeurtenissen uit een (ver) verleden. Tijdens of na de behandeling kunnen oude emoties zoals pijn of verdriet loskomen omdat blokkades worden opgeheven. De energie kan hierdoor weer vrij gaan stromen door de lichaamsmeridianen. Er gebeurt tijdens een behandeling echter nooit meer dan hetgeen iemand op dat moment aankan.


Toevoeging van Universele Levensenergie

Reiki voorziet de aura en het lichaam van de cliënt van Universele Levensenergie.

Kwalen en klachten genezen sneller en pijnen zullen verlicht worden doordat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt versterkt.

Lichamelijke processen (zoals stofwisseling en bloedsomloop) worden beter in evenwicht gebracht. Het immuunsysteem zal beter gaan werken. In het algemeen zal Reiki de algehele conditie zowel lichamelijk alsook geestelijk positief beïnvloeden en verbeteren.


Ontgifting

Een ander effect van Reiki is het ontgiften van het lichaam. Stoffen zoals drugs, nicotine, alcohol of afvalstoffen a.g.v. ongezonde voeding worden afgevoerd via de stofwisseling.

Een vermeerderde aandrang om te urineren, ontlasten of transpireren is zeer normaal. Daarom is het in deze periode zeer belangrijk om voldoende water te drinken (ca. 8 glazen per dag) om zo het ontgiftingsproces te ondersteunen.


Reiki gaat zeer goed samen met reguliere- en complementaire behandelwijzen en ondersteunt deze. Reiki dient echter niet gezien te worden als vervanging voor de behandeling van een arts en indien nodig zal uw Reiki-behandelaar u doorverwijzen voor professionele medische- of psychische hulp.