Welkom Reiki Contact Links Blog

Sanchara Shanti © 2015

Webdesign Fred Foxen

Reiki Behandeling

Tijdens een persoonlijke Reiki behandeling ligt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel. Geadviseerd wordt om makkelijk zittende en niet knellende kleding te dragen ter bevordering van de ontspanning. In overleg met de cliënt wordt bepaald of deze het prettig vindt dat er ontspannende, zachte muziek op de achtergrond meedraait en of het branden van wierook op prijs gesteld wordt (een breed assortiment wierook soorten staat ter beschikking en hieruit kan cliënt eventueel een keuze maken). De behandelruimte is op een aangename temperatuur verwarmd; indien gewenst wordt er een deken over het lichaam van de cliënt gelegd. De behandeling start met een kort introductiegesprek, waarin cliënt kan aangeven voor welk doel/klacht of (levens)vraag hij/zij een Reiki behandeling wenst. Nodig is dit evenwel niet omdat de Reiki energie zich altijd richt op die plaatsen waar heling nodig is.

Tijdens de behandeling, die ca. 60 minuten duurt, wordt d.m.v. handopleggingen op diverse posities van het lichaam de Reiki energie overgedragen. Intieme delen worden nooit aangeraakt en indien de cliënt het als onprettig ervaart om direct aangeraakt te worden houdt de behandelaar zijn handen enkele centimeters boven het lichaam van cliënt.
 Voor de behandeling van specifieke klachten is het vaak noodzakelijk dat er meerdere Reiki behandelingen worden ondergaan. Geadviseerd wordt om 4 behandelingen binnen een redelijk korte tijdsperiode te ondergaan zodat de effecten optimaal worden ervaren en de cliënt de veranderingen die optreden a.g.v. het behandeltraject goed kan registreren.


Indien u kennis wenst te maken met de heilzame effecten van een  Reiki behandeling, kunt u contact met mij opnemen.